U bent hier: Home - Diensten - Trainingsprogramma voor teams

Diensten

Groepstraining Trefzeker teamwork met PIT
Trainingsprogramma voor teamsHet enige waar we op kunnen rekenen is dat er altijd iets verandert.

De meest sterke kracht voor verandering in een organisatie is het team.

Jammer genoeg zijn de meeste teams minder in plaats van meer de som van de verschillende delen.

Wat staat in de weg?

Betrokken en resultaatgerichte teams
Stéphanie Mooijman heeft een systeem ontwikkeld dat u helpt u om uw team(s) te ontwikkelen die de competenties hebben om hun werk excellent uit te voeren en de motivatie om het te doen.

Zij doet dat aan de hand van 3 belangrijke pijlers.

Proces
Het bewust creëren van een workflow maakt het behalen van de individuele en teamdoelen mogelijk. Dit houdt in dat het verschil tussen wat er moet gebeuren en de beschikbare middelen en mankracht helder wordt. Het team gaat naar huis met praktische oplossingen.

Invloed
Vakkennis is een eerste vereiste om succes te behalen, maar op zichzelf vaak niet voldoende. In samenwerking met anderen tot een resultaat komen is minstens even belangrijk om succesvol te opereren. Dit houdt in dat een teamdynamiek die het samenwerken bemoeilijkt, bloot wordt gelegd. Teamleden krijgen de gereedschappen aangereikt die hen ook buiten de trainingen helpen om samen gemakkelijker de doelstellingen te bereiken.

Talent
Ieder teamlid neemt naast vakkennis ook zichzelf mee naar het werk, ieder met zijn sterke en zwakke kanten. Een geolied team ontstaat wanneer ieder teamlid weet wat hij kan toevoegen aan het succes van het team als geheel. Dit proces bouwt op de aanwezige sterke kanten, de innerlijke motivatie en de wens voor wat er mogelijk is in de toekomst.


Wat het programma oplevert
Hoewel de leerwensen, ervaring en niveau per deelnemer verschilt, kent het programma een aantal algemene doelstellingen: Na afloop van het verandertraject:

Kortom team leden komen uit het trainingstraject met een helder doel, de motivatie om zich in te zetten en een plan om te beginnen en de gereedschappen om de nieuwe werkwijze vol te houden.


Lange termijn effect
U weet dat een 'dag op de hei' of eenmalige training slechts zelden een gedragsverandering oplevert. Datzelfde geldt voor lesmaterialen en boeken.

Trefzeker Teamwork met PIT is daarin anders. De trainingen zijn verdeeld over een periode van enkele maanden. Tussen de trainingsdagen passen de deelnemers de nieuwe kennis daadwerkelijk toe, vinden tussentijds oplossingen voor tegenslagen en leren hoe ze als team tot betere resultaten komen. Zo wordt tijdens het trainingstraject de vernieuwde werkwijze meteen verankerd in de dagelijkse werkpraktijk.


Centraal in de trainingen staan

Elke trainingsbijeenkomst is op maat gesneden voor het betrokken team. De trainingen zijn gericht op de dagelijkse praktijk, interactief, to the point en motiverend.


Beginnen met Trefzeker Teamwork
Wilt u meer weten over de team trainingen en workshops?
U kan een vrijblijvende Strategie Sessie boeken. Tijdens de sessie, onderzoeken we de uitdagingen die u tegenkomt, welke resultaten u graag zou zien en of dit programma goed past bij u en uw organisatie.

Het gesprek zal ongeveer een uur duren en kan persoonlijk of via de telefoon gebeuren. Neem contact op voor meer informatie.


'Als senior beleidsmedewerker ben ik degene die nieuwe projecten initieert en voorstellen doet.

Maar ik werd steeds gestoord door telefoon, E-mail of iemand die aan mijn bureau stond met een dringende opdracht. Ik had geen inzicht in mijn werkvoorraad en geloofde niet in een planning. Vanuit mijn specialisme had ik moeite om anderen te overtuigen van mijn standpunten.

Door de grote hoeveelheid werk en het feit dat ik voor mijn gevoel weinig invloed had, daalde mijn motivatie. Ik merkte aan mezelf dat ik steeds vaker een afwachtende houding aannam en steeds minder zin had om initiatief te tonen.

Ik mocht een training te volgen. 2 dagen op locatie. Na terugkomst was ik een week enthousiast, maar daarna verwaterde het al snel.

Een jaar later was de situatie nauwelijks verbeterd. Mijn leidinggevende gaf aan dat er echt iets moest veranderen en stuurde aan op een trainingstraject. Essentieel was dat ik het geleerde daadwerkelijk moest gaan toepassen in mijn werk. Hij wilde resultaten zien. Ik voelde me enorm aangesproken op mijn professionaliteit en had er weinig vertrouwen in.

Samen met Stephanie Mooijman ging ik aan de slag. Tijdens het trainingstraject kwamen er drie aspecten aan bod: aanleren van een effectieve workflow, communicatie & beïnvloedingsstijlen en kreeg ik inzicht in mijn sterke kanten en struikelblokken.

Ondanks mijn initiële tegenzin heb ik ongelooflijk veel opgestoken. Ik haal mijn deadlines, heb geleerd hoe ik mijn argumenten helder overbreng en heb het gevoel als persoon en in mijn specialisme echt iets te kunnen bijdragen aan de organisatie. Ik heb veel beter contact met mijn collega's en klanten en plezier in mijn werk. Ook mijn leidinggevende is meer dan tevreden.

Ik kan echt iedereen aanraden om dit trainingstraject te volgen. Daar wordt de organisatie als geheel een stuk professioneler van.'

Robert - senior beleidsmedewerker


Terug naar het overzicht van diensten

GRATIS NIEUWSBRIEF

Elke maand praktische tips over effectiever werken