U bent hier: Home - Diensten - Trainingsprogramma voor leidinggevenden

Diensten

Trainingstraject Professioneel leidinggeven met PIT
Programma voor leidinggevendenVeranderingen volgen elkaar steeds sneller op.

Inspelen op de nieuwe situatie is noodzakelijk om als organisatie te overleven.

Dat brengt wijzigingen in de werkwijze met zich mee.

In de praktijk gaat lang niet iedereen daar geruisloos in mee.


Wat u daarvan merkt?


Het gevolg: 90 % van de veranderingen binnen bedrijven:


Wat staat u in de weg?

Een teveel aan weerstand in uw team waardoor u, vaker dan u lief is, genoodzaakt bent om miscommunicaties en kleine conflicten op te lossen.

Het ontbreken van een effectieve formule om uw team aan te sturen, zowel op targets als op werkhouding, waardoor u de grip op het ontwikkelingsproces verliest.

Een tekort aan motivatie, uw mensen doen hun best maar de resultaten laten te wensen over.


Soepel sturen op resultaat en relatie
U verstaat uw vak, maar beseft ook dat u afhankelijk bent van de kwaliteiten en motivatie van uw team om winst te behalen.

Wanneer u weet hoe u effectief leiding geeft kan dat helpen. Maar om dat te doen, heeft u toegang nodig tot een eenvoudige formule die in de praktijk werkt, niet alleen in theorie.

Stéphanie Mooijman heeft een systeem ontwikkeld dat u helpt u om uw medewerkers aan te sturen en verder te ontwikkelen tot team(s) die in hun werk excelleren.

Zij doet dat aan de hand van 3 belangrijke pijlers.

Proces
Het bewust toepassen en kunnen switchen tussen verschillende leiderschapsstijlen zorgt ervoor dat u gericht kunt sturen op taak, proces en werkhouding. Dit is het strategisch gereedschap om als leidinggevende meer tijd en energie te kunnen richten op het werk dat de motor is van de organisatie en haar doelen. Het vergroot de impact van zowel individuen als van de teams.

Invloed
Een goed team samenstellen is noodzakelijk om succes te behalen, maar op zichzelf vaak niet voldoende. Het werk en de ontwikkelingen in het team soepel laten verlopen heeft minstens zo veel invloed op het resultaat. Leidinggevenden krijgen technieken en praktische formules aangereikt die hen helpen om weerstand te doorbreken en relaties te optimaliseren. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van het werk en op de belastbaarheid van de teamleden.

Talent
Om als organisatie te groeien is het van belang de aanwezige capaciteit van uw mensen te benutten. Zo worden uw teams meer dan de som der delen. Dit betekent het aanleren van een groeimindset waarin competentie kan uitgroeien tot excellentie. In dit proces bouwt u op de aanwezige sterke kanten, de wens voor wat er mogelijk is in de toekomst en tilt u de motivatie van de gehele organisatie naar een hoger plan.


Wat het programma oplevert
Professioneel leidinggeven met PIT maakt het leidinggevenden in uw organisatie mogelijk om hun invloed snel en effectief te vergroten.

Na afloop van het programma:

Kortom u komt uit het trainingstraject met een helder doel, een plan om te beginnen, de gereedschappen om de nieuwe werkwijze vol te houden en het enthousiasme om u in te zetten.


Waarom zou u leiding willen geven met PIT?
Veel organisaties investeren in training. Maar vaak werkt dat niet, omdat het:

Professioneel leidinggeven met PIT is anders.
Het vindt zijn oorsprong in de uitdagingen die managers in de praktijk tegenkomen en is verbonden met uw strategische doelstellingen. Op die manier is de inhoud relevant en past het binnen de context van uw organisatie. De focus ligt op eenvoudige processen die zorgen dat het voor alle managers haalbaar is, niet alleen voor degene die mensgericht zijn.


Lange termijn effect
U weet dat een 'dag op de hei' of eenmalige training slechts zelden een gedragsverandering oplevert. Datzelfde geldt voor lesmaterialen en boeken.

Professioneel leidinggeven met PIT is daarin anders. De trainingen zijn verdeeld over een periode van enkele maanden. Tussen de trainingsdagen passen de deelnemers de nieuwe kennis daadwerkelijk toe, vinden tussentijds oplossingen voor tegenslagen en leren hoe ze als team tot betere resultaten komen. Zo wordt tijdens het trainingstraject de vernieuwde werkwijze meteen verankerd in de dagelijkse werkpraktijk.


Beginnen met Professioneel leidinggeven met PIT.
Wilt u meer weten over het trainingsprogramma voor leidinggevenden? U kan een vrijblijvende Strategie Sessie boeken. Neem contact op en laat weten dat u geïnteresseerd bent.

Tijdens de sessie, onderzoeken we de uitdagingen die u tegenkomt, welke resultaten u graag zou zien en of dit programma goed past bij u en uw organisatie.

Het gesprek zal ongeveer een uur duren en kan persoonlijk of via de telefoon gebeuren. Neem contact op voor meer informatie.


Terug naar het overzicht van diensten

GRATIS NIEUWSBRIEF

Elke maand praktische tips over effectiever werken